Alle rettigheter 2019 Hana menighet

Utstein pilgrimsgard - Der tid og evighet, hav og himmel, mennesker og Gud møtes

Utstein Pilegrimsgard er et retreat- og pilegrimssenter like ved Utstein kloster på Mosterøy. Senteret tar imot alle som trenger stillhet og ro i en travel hverdag. Det gis tilbud om full pensjon, individuelle samtaler og hjelp til å reflektere over livets små og store spørsmål. Her finner du informasjon om kurs og pilgrimsvandringer

Ditt nærmeste retreatsenter

Pilegrimsgarden er etablert som et senter for stillhet, bønn, pilegrimsvandring og åndelig veiledning. Den ligger like ved Utstein Kloster, Norges best bevarte kloster fra Middelalderen. På Pilegrimsgarden ønsker vi å føre videre noe av den gamle bønnetradisjonen fra klosterlivet.

Pilegrimsgarden ligger i et åpent landskap med særegen natur og mye friskt vær. Vi ønsker å bruke området til både indre og ytre pilegrimsvandringer. Pilegrimsgarden egner seg utmerket for overnatting og stille dager.

Stikkord for pilgrimsgarden er:

• Stillhet
  • bønn
  • pilgrimsvandring
  • åndelig veiledning
  • forankret i den norske kirke
  • økumenisk profil
  • åpent landskap, friskt vær

Høstens program:
Vi har et variert program av både retreater og seminar denne høsten og håper du finner noe som passer for deg i oversikten nedenfor.

Finn din tid
5. - 8.  sept.: Temaretreat med inspirasjon fra augustinsk og keltisk historie
13. - 15. sept.: Retreat for nybegynnere
19. – 22. sept.: Grunnkurs i Enneagrammet (helgekurs torsdag til søndag)
30. sept. - 3. oktober: Klassisk retreat med tidebønner og stillhet
4. - 13. okt.: Retreat med daglig veiledning (ignatiansk tradisjon)
18. - 20. okt.: Inspirasjonssamling med AnamCara (Keltisk tradisjon)
21. - 23. okt.: «Ladestasjon» (kombinasjon av seminar og retreat) for deg som har lederoppgaver
28. - 31. okt.: Grunnkurs i Enneagrammet (ukedager fra mandag til torsdag)
1. - 3. nov.: Temaretreat med Jesus-meditasjon
7. - 10. nov.: Retreat med Rosenbehandling
15. - 19. nov.r: Retreat med daglig veiledning (Ignatiansk tradisjon)
22. - 23. nov.: Hellige danser
25. - 27. nov.: «Lyttestasjon» (kombinasjon av seminar og retreat) for deg som trenger å finne ro og stillhet i en travel hverdag
29. nov. - 01. des.: Adventsretreat med forberedelser til julehøytiden

• Arrangementer merket med farget tekst er både et tilbud til deg som privatperson og som ansatt i offentlig eller privat virksomhet. Felles for disse er fokus på egenutvikling, lederutvikling og det å ta vare på seg selv i krevende tider. Spør gjerne din arbeidsgiver om å få delta dersom du tenker at dette kan være godt og riktig for deg. Les også mer om dette her.

Se også vår katalog (under) for mer detaljer eller vår nettside.
Bestilling gjør du her. Ta kontakt hvis du trenger veiledning eller mer informasjon.

Arvid Kaspersen (daglig leder)
retreat@utsteinpilegrimsgard.no

www.utsteinpilegrimsgard.no